Aantekeningen maken in de les is belangrijk. Iedereen met een diploma weet dat. Maar hoe onderwijs je dat? In mijn zoektocht naar instructie hierover heb ik gekozen om de Cornell-methode centraal te stellen. En na wat zoekwerk is er een instructie gemaakt wat er waar genoteerd moet worden. Toch blijft het lastig. Een tweede poging.

Wat te noteren?

De vraag die leerlingen steeds weer stellen is: wat moet ik opschrijven. En probeer dat maar eens uit te leggen. Na een eerste poging, de instructie in de herkansing. Ook nu weer de instructie opgenomen in een Cornell-notitie zelf. Begin met lezen bij het grote vak rechts (“Stel je voor,…”).

Zoals je merkt, het is een zoektocht naar een betekenisvolle instructie voor leerlingen die moeten leren aantekeningen maken.

De afbeelding hierboven in pdf.

Meer blogpost.

Meer blogpost hierover op mijn site.

Photo by Anthony Da Cruz on Unsplash